top of page
  • Skribentens bildMaria F. Ö

Packa smart men packa inte för tungt

Uppdaterat: 18 sep. 2023

Att flytta till ett nytt hem innebär ofta en stor glädje och fjärilar i magen. Någonting man tyvärr inte kan säga om själva förberedelsen inför flytten; det ska packas, det ska fixas, vilket kräver såväl fokus som energi. För att underlätta den stora dagen och göra din flytt så smärtfri som möjligt har vi sammanställt några följande tips till dig.Allting som går ner i kartonger ska vara nedpackat i kartonger


Det finns många saker som kan underlätta flytten och uppackningen efter en flytt. Vi skulle säga att nyckeln ligger i att packa smart.


Packa i flyttkartonger!

Det smidigaste sättet när du ska packa inför en flytt är att från början utgå från att packa så mycket du kan i flyttkartonger. Kartonger är enkla att stapla tre & tre och rymmer otroligt mycket. Vi rekommenderar även att packa små speglar och tavlor i kartonger även om det inte går att stänga kartongen helt. Det både underlättar leveransen och minimerar risken för skador av ditt dina ömtåliga saker.

Även om vi älskar flyttkartonger lämpar de sig inte alltid till alla typer av föremål. Sängkläder, tyger, mattor, gardiner och liknande kan med fördel packas i sopsäckar av plast som du sedan tejpar igen. Mattor är enklast att rulla ihop och om du har olika storlekar på mattor kan de ligga tillsammans. Tänk på att använda snöre, så blir flytten betydligt enklare.

Packa inte för tungt!

Vanliga misstag många gör är att överfylla kartonger med tunga föremål så att de väger alldeles för mycket. När kartongen är för tung ökar risken att den går sönder under flytten och det är väldigt vanligt när det gäller böcker. Vi rekommenderar därför att endast fylla halva kartongen med tyngre saker – men utrymmet behöver inte gå till spillo ändå. Resten av kartongen kan du fylla upp med något lättare, som filtar osv.

Oavsett om det är vi på Serviceförmedlingen Norr AB eller ni själva som ska flytta bohaget så är det bra att tänka på att det inte är en utan många kartonger som ska bäras. Om de i sin tur är väldigt tunga blir flytten desto jobbigare.


Glöm inte att markera kartongerna

Markera det som ska flyttas med vad det är för innehåll och vilket rum det ska till i ditt nya boende. På flyttkartongerna är det bäst att märka med text på sidorna eller det bästa kanske är att sätta klistermärke med olika färgar förslagsvis båda kortsidorna så att det syns tydligt oavsett vilket håll de står staplade åt. Ska kartongerna till vinden, in i köket eller till badrummet? Med tydliga markeringar får du rätt sak på rätt plats direkt när ditt bohag anländer i din nya bostad, oavsett om det är du själv som levererar eller om du tar hjälp av oss på Serviceförmedlingen Norr AB.


Packa ömtåliga saker som porslin & glas säkert

När du packar porslin och glas behöver du se till att du har slagit in det ordentligt med exempelvis tidningspapper. Se till att fylla eventuella håligheter som uppstår mellan sakerna i kartongen. Ett tips här är att använda sådant som ändå ska packas med som exempelvis strumpor eller sängkläder. Men det fungerar väldigt bra med tidningspapper och bubbelplast med.

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Optimal IT-support för Smidig Företagsdrift

I dagens snabbrörliga teknologiska landskap kan vi inte nog betona vikten av pålitlig IT-support. Företag i alla storlekar, från nystartade företag till etablerade företag, förlitar sig starkt på en s

コメント


bottom of page